Återvinning för restauranger och livsmedelsbutiker i Stockholm

Vi hjälper er restaurang eller butik med allt ifrån återvinningen av wellpapp till återvinningen av gammal frityrolja.

Fettåtervinning

Vegetabiliska oljor från matlagning kan vid återvinning användas vid framställning av biobränsle och på så sätt bidra till minskade koldioxidutsläpp.

Vid återvinning av frityrolja ställer vi ut en ren tunna till er som ni fyller med använd vegetabilisk olja. När tunnan är fylld kontaktar ni oss via telefon 08-19 71 00, e-post info@ljungmarks.se eller formuläret till höger på denna sida så kommer vi och byter ut den fulla tunnan mot en ny ren tunna.

Pris: 0 kronor per hämtning (tjänsten är kostnadsfri) 

För dig som inte har en fungerande återvinning av er matolja kan det vara bra att veta följande:

Den olja som du häller ut i vasken kan komma att orsaka stora problem och kostnader när det stelnar i avloppet och orsakar stopp samt översvämningar.

Fettavskiljaren är endast konstruerad för att samla upp mindre mängder fett såsom vid diskning med mera. Vid koncentrerade mängder fett, till exempel frityrolja, klarar inte fettavskiljaren av att samla upp allt det fett som passerar. Fettet rinner därför ner i avloppet där det fräter på rören och orsakar stopp.

Wellpapp

Vi hjälper er med återviningen av wellpapp!

Genom att kostnadsfritt låna ut en wellbur, som ni lägger er ihop vikta wellpapp i, hämtar vi sedan efter önskat schema eller alternativt efter att ni kontaktat oss.

Har du en balpress som pressar din wellpapp till balar så kan vi självklart även hämta era balar. Har du inte en balpress men är intresserad av att ha en så kan du kontakta oss vi har ett flertal maskiner som kan vara av intresse.

Aktuellt

Vi vill tacka alla anställda på restaurang/gatukök för ett gott samarbete!

Certifierade enligt ISCC

Ljungmarks är stolta åt att ha fått sitt ISCC certificat förnyat den 17 Oktober 2017 som ett bevis på företagets och dess kunders framgångsrika miljöarbete.

 

 

 

 

 

Läs mer

Vi hämtar ditt returpapper

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Säkra och miljövänliga transporter

Vi färdas säkert och miljövänligt på vägarna med hjälp av backkameror och alkolås monterade i bilarna och tanken fylld med använd frityrolja från restauranger och gatukök i Stor-Stockholm.